צ'אננה מסאלה - תבשיל קארי של גרגרי חומוס
זמין למחרתיים
צ'אננה מסאלה - תבשיל קארי של גרגרי חומוס
זמין למחרתיים
1 2 3 4 5
8 מדרגים 0
מסאלה - מטבח הודי אותנטי

מסאלה - מטבח הודי אותנטי

על המטבח שלי: האוכל ההודי פרץ לראשונה בחיי, בגיל 26 זה היה אז אחי שהפציר בי, תיסע למזרח אתה חייב! ארזתי תרמיל ללא מקל קניתי כרטיס, והמזרח הקסום נפתח בפניי ברגע שחציתי את הגבול מנפאל להודו וטעמתי את...

קראו עוד »

ניתן להזמין לימים: א', ב', ג', ד', ה', ו'

עוד מהמטבח של מסאלה - מטבח הודי אותנטי »

תיאור המנה:

גרגירי חומוס נימוחים מבושלים בקארי מתקתק חריף עם עגבניות, שום, ג'ינג'ר, בצל, תמר הינדי וגראם מסאלה.

מנה מדהימה לאוהבי החומוס. 

כל האוכל מבושל בצורה פיקנטית עדינה 

 אוהבים את האוכל חריף!

מומלץ בחום לבקש להוסיף ממרח צילי אדום לצד המנה, שמוסיפים למנה ומקבלים ישר חריפות.
 


 עץ תמר הינידי Tamarind -
 תמר הינדי הינו עץ טרופי שמקורו מאפריקה ותורבת בהודופירותיו חמוצים מאוד בעל גוון מתקתק ובעל שימוש רב במטבח ההודי והאסייתי בכללי, העץ הטרופי המרשים הזה משגשג ברחבי דרום הודו, והוא נישא עד לגובה של 18 מטר.

כינויי השני הוא עץ "הקקי" כי פירותיו נראים כמו גללים קטנים, העץ המשגשג הזה הוא גם מקור אכילה לחיות רבות הניזונות מעליו.

שורשיו החזקים ניטעים עמוק באדמה ומגיעים לרמת האקוויפר המקומי ובכך תורמים לחילחול המים ומניעת סחף ולעליית מיי התהום, דבר שהוא מאוד חשוב במדינה שבה מים ראויים לשתייה הם בחסר גבוה.

על מנת להשתמש בו, יש לקלף את קליפתו ולהשתמש בתוכנו, יש להשתמש בו במשורה עקב חמיצותו המאוד גבוהה.

התמר ההינדי משמש כמקור מעולה לויטמין E. הפרי מקל על דלקות בגרון, ברונכיט, שיעול ומטפל בבעיות מעיים.

תכולת מנה:

500 מ"ל - מתאים לסועד - שני סועדים
1000 מ"ל מתאים לשלושה - ארבעה סועדים.

אפשרויות לשינויים:

כל האוכל מבושל בצורה פיקנטית , אם רוצים אני מוסיף בצד ממרח צילי שהופך את המנה לחריפה

יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.
כמות:
מינימום 1 פריטים
מרכיבים עיקריים:

גרגירי חומוס, עגבניות, שום, גינגר , בצל , גראם מסאלה , תאמרינד, שמן קוקוס

הוראות חימום והגשה:

1. ווק - להוסיף ממש מעט מים ולבשל על אש נמוכה , הכי מומלץ
2. מיקרוגל - ניתן לחמם במיקרוגל

הוראות אחסון והקפאה:

1. מקרר - לשמור במקרר בקופסא סגורה, או בקופסאות המתכלות עד שלושה ימים.
2. מקפיא - לא מתאים להקפאה .

מנות נוספות מהמטבח של מסאלה - מטבח הודי אותנטי:

21411