איך לצלם נכון את האוכל שלכם?

תמונות שמדברות בעד עצמן: איך להפוך את האוכל שלך לכוכב

אוכל הוא שפה אוניברסלית. הוא מחבר בין אנשים, מעורר רגשות ומזכיר חוויות. צילום מזון הוא דרך נוספת לתקשר את כל אלה. באמצעות תמונה אחת, אנחנו יכולים להעביר מסר של שמחה, נוסטלגיה, געגוע או רעב.


ב-יאמי אנחנו כבר 12 שנים מלווים מאות בשלנים, ורואים את ההבדל בין בשלנים עם צילומי אוכל מוצלחים במיוחד לבין בשלנים שמתקשים למכור מנות נהדרות - שפשוט מצולמות בדרך שלא מעוררת תאבון. בשנים האחרונות, עם העלייה של הרשתות החברתיות, זה אפילו התעצם. 

אבל איך מצליחים לתפוס את כל הרגשות האלה בעדשה? איך גורמים לגולשים לעצור ולהגיד - מה זה הדבר הטעים הזה ואיפה אוכלים אותו?

בעזרת נעמה רן, סטייליסטית אוכל מקצועית שביקרה במפגש הבשלנים האחרון של יאמי, אנחנו מביאים לכם את שלושת כללי הזהב להפוך כל צילום אוכל מ"נחמד" ל"ואו" - ויותר טוב, ל "ואו, אני קונה את זה עכשיו!"

אם תרצו, בסוף המאמר יש גם הזמנה להדרכה חינמית של נעמה.

1. צלמו תמיד את המנה במצב הכי "טעים" שלה 

כולנו יודעים, אוכל שעומד מתחיל "לנבול" ולהיראות פחות טוב. לכל מנה יש מצב אידיאלי - את המצב שבו היא נראית הכי מגרה, עסיסית או פריכה, לוהטת או קפואה. תלוי במנה כמובן. אנחנו צריכים למצוא את המצב הטוב ביותר למנה מסוימת, ואותו לביים ולשחזר. 

סיר קציצות נצלם כשהרוטב חם ומבריק.




קינוח קפוא נקפיא יום קודם, כך שיגיע במצב קפוא ממש ולא ינזל. סלט, ובמיוחד סלט עלים, נחתוך ממש סמוך לצילומים ונוסיף עליו תוספות מתאימות (שקדים, רימונים, אגוזים). 

מרק או תבשיל - כדאי לחמם, כי המרקם יעבור במצלמה, וגם כדאי להוסיף עליו ירק או קרוטונים. וגם:

לכל מנה יש את השדרוג הנוסף שעושים ממש לפני הצילומים. הברשה של שמן זית, פיזור פטרוזיליה קצוצה, בזיקה של אבקת סוכר. אלו דברים שעושים ממש בשנייה האחרונה, כשהמנה כבר על הרקע שעליו מצלמים, כדי להיות מדויקים ולהתאים את הצבעים. 


2. בוחרים רקע וכלים שמחמיאים לאוכל 

הכלים והצלחות בהם תבחרו להציג את המנה שלכם הם כמו מסגרת לתמונה. הם יכולים להשלים את המנה, להדגיש את הצבעים והטקסטורות שלה, או להעניק לה מראה ייחודי. 

הנה כמה טיפים לבחירה נכונה: 

  • צבעים מחמיאים: בחרו צלחות בצבעים ניטרליים או בצבעים משלימים לצבעי המנה. צלחת לבנה, למשל, תתאים לתבשילים עמוסים, וצלחת עם סלט סלק עז תתאים לצלחת צבעונית בצבעים ניגודיים. 

  • טקסטורות מעניינות: צלחות עם טקסטורות עדינות יכולות להוסיף עומק ועניין לתמונה. הימנעו מצלחות עם דוגמאות עמוסות מדי שיסיטו את תשומת הלב מהאוכל או יהפכו אותו למקושקש ועמוס. 

  • גודל מתאים: בחרו צלחת בגודל המתאים למנה. צלחת גדולה מדי תגרום למנה להיראות אבודה, וצלחת קטנה מדי תיראה עמוסה.

  • חומר הצלחת: חומרים שונים כמו קרמיקה, זכוכית או עץ יכולים להעניק למנה מראה שונה. חשבו על האווירה שאתם רוצים ליצור, על דברים שיכולים לאפיין את המטבח שלכם ואת סגנון הארוחות. 



הכי חשוב זה להיות גמישים. ברגע האמת, תסתכלו על הצלחות. לא מחמיא? מחליפים. מסתכלים על התמונה, ושומרים על גמישות, יכול להיות שצלחת נראית נהדרת בלי האוכל עליה ופחות מחמיאה כשמניחים עליה את התבשיל. 




3. מנסים כמה זויות צילום כדי שבסוף נבחר את ההכי מחמיאה לאוכל

זוית הצילום היא המפתח להעברת התחושה הנכונה בתמונת אוכל. זווית גבוהה יכולה להדגיש את המרכיבים השונים ולהעניק למנה מראה עשיר ומזמין, בעוד שזוית נמוכה יותר תיצור תחושה אינטימית ותמקד את תשומת הלב בפרטים הקטנים. בחירת הזווית המתאימה תלויה בסוג המנה, בסגנון הצילום ובמסר שאת רוצה להעביר.

רוצים לראות עד כמה הזוית משפיעה?
הנה דוגמא        

אם אתם מוכרים אוכל או מתכונים, מצלמים אותו אבל בצילומים הוא לא נראה טעים כמו שהוא באמת, אם אתם רואים צילומי אוכל סופר מגרים ברשתות ורוצים כאלה גם לאוכל שלכם, שווה לצפות בהדרכה (חינם) של נעמה כאן 

ואם אתם רוצים לא רק לבשל אוכל יפה ומגרה אלא גם למכור אותו לחצו כאן להצטרפות ליאמי >>