כמה זה?! 5 טיפים לתמחור נכון שישנו לכם את העסק
תמחור נכון הוא אחד הדברים החשובים ביותר בעסק שלכם בעולם האוכל. נכון, זה לא פשוט, ולפעמים קל יותר לדלג על השלב הזה ופשוט ללכת לפי "מה שכולם עושים", אבל זה השלב המשמעותי ביותר ואסור לוותר עליו.
יאמי מלווה כבר 11 שנים מאות בשלנים בתהליכי התמחור ואנחנו כאן עם 5 טיפים שאתם חייבים לדעת על איך לתמחר נכון את האוכל שלכם. מוכנים?
טיפ 1 - אתם ממש קונים את כל מה שאתם מוכרים!
תמחור נכון הוא מדויק. רוצים לתמחר נכון? תשבו ותחשבו מה הרכיבים שיש בכל מנה. אי אפשר להגיד דברים כמו "אה, 2 כפות שמן… בקטנה…" או "חצי כוס עדשים? גם ככה יש לי בבית". זהו, זה עסק. אתם קונים את מה שאתם מוכרים, וצריכים לקחת בחשבון כל רכיב ורכיב.
אפשר להשתמש בקובץ אקסל, ברשימות במחברת, ואפשר להשתמש במשהו יותר מקצועי מעולם המסעדנות, וגם בדרך שאנחנו עובדים ביאמי - בעץ מוצר. כשעובדים עם עץ מוצר, כל העלויות נכנסות - כולל כלל הרכיבים, עלות משלוח, הנחות שעושים לחלק מהלקוחות וכל עלות נוספת.
טיפ 2- העסק שלכם הוא לא תחביב, הוא עסק, אתם צריכים להרוויח!
תמחור נכון הוא הסוד לעסק יציב, וצריך לעשות את זה כבר בהתחלה.
הרבה עסקים קטנים אומרים לעצמם - "אני אתחיל נמוך, אצבור לקוחות ואעלה בהמשך". אבל זו שגיאה, וחווינו את זה ביאמי עם לא מעט בשלנים. אם תתמחרו נמוך בהתחלה ותעלו מחירים בטווח של כמה חודשים - יחסי האמון ביניכם לבין הלקוחות יתערערו. באותו אופן, במידה ותתמחרו גבוה מדי, לא תצליחו לצבור קהל לקוחות.
טיפ 3 - יעילות זה שם המשחק
עסק עצמאי בעולם האוכל דורש מאיתנו הרבה מאוד יעילות. הזמן שלכם שווה כסף, וככל שתחסכו זמן גם תוכלו להכיל יותר הזמנות.
אתם רוצים שהתפריט יהיה עשיר? זה לא אומר שהעבודה לא יכולה להיות יעילה. למשל, אם תרצו שבתפריט יהיו 4 מנות קציצות ברוטב, תוכלו להכין את הקציצות מאותה מסה, ורק להוסיף 4 סוגי רטבים. לביבות ירקות? תכניסו מוצר אחד (בטטה למשל) לשני סוגי לביבות לפחות. כדי לשמור על יעילות, כבר בשלב בניית התפריט (מי שנמצא איתנו ביאמי וודאי זוכר את הליווי האישי של היועצות שלנו בבניית התפריט) חייבים להתחשב ביעילות וברווחיות.
טיפ 4 - אל תאבדו את הנשמה
כן, חשוב להיות רווחיים. אבל.. אל תאבדו את הנשמה, את היצירתיות, את חומרי הגלם המיוחדים שלכם. מקומות תעשייתיים שמוכרים בכמויות גדולות משתמשים בחומרי גלם פחות טובים מכם, במכונות, בחומרים קפואים. הטעם בהתאם. אתם פה כי אתם יודעים מה אתם עושים.
אנחנו ממליצים להשאיר את היד, את הלב ואת היצירתיות במקום הנכון. ואם אתם מרגישים שמחיר המנה עולה משמעותית בגלל תבלין מיוחד שהבאתם מתאילנד - אתם מוזמנים לשקף את זה בתיאור המנה. הלקוחות מוכנים לשלם עבור איכות.
טיפ 5 - גודל זה כוח. מצאו לכם קהילה תומכת
במידה ואתם לא חברים בקהילת בשלנים כמו ביאמי, אנחנו ממליצים כן להתחבר עם עסקים דומים מהאיזור ולנסות יחד להתמקח מול ספקים, לא רק ספקי חומרי הגלם, אלא גם ספקים של קופסאות אחסון, שקיות, מוצרי מטבח, סירים וכל דבר נוסף. זה יכול להוזיל לכם משמעותית את העלויות ולהשאיר לכם רווח נכבד. אותה קהילה גם תוכל לעזור לכם עם כל הסעיפים הקודמים - יעילות, אחוזי רווחיות וכל דבר נוסף.
לסיכום, לתמחר נכון את המוצרים שלכם בעולם הבישול הביתי זה תהליך חשוב שישפיע על כל צעד בעסק שלכם. אנחנו ביאמי ממליצים להשתמש בעץ מוצר (אותו אנחנו גם מעבירים לבשלנים), ולמצוא קהילה תומכת שיכולה לעזור, והכל כדי להגיע לאחוז רווחיות נכון ולאיזון המושלם בין מה שלקוחות יכולים ומוכנים לשלם לבין כמה אתם רוצים ויכולים להרוויח.
מעוניינים להצטרף לבשלנים המופיעים באתר? כל הפרטים כאן >>>
בהצלחה רבה,
כל צוות יאמי.