כשגרתי בניו-יורק נחשפתי למטבח המקסיקני והתאהבתי. שילוב הטעמים, העומק שלהם, המרקמים, החריפות במידה הנכונה... והכול בגובה העיניים, שום דבר לא מתחכם, אבל כל ביס - תענוג.
אני מציעה לכם טעימה מהמטבח הנפלא הזה ב"פיאסטה המקסיקנית" - כל מה שצריך לארוחת פאהיטות בסגנון מקסיקני
מתאים לכ-4 סועדים.
מה עושים?
ממלאים את הטורטייה במה שרוצים - למשל... מורחים פריחולס או גוואקמולה (או גם וגם!), מוסיפים עוף ופלפלים, אורז, סלסה ורצועות חסה. מגלגלים ממש כמו לאפה ונותנים ביס של החלומות.
פצצת טעמים ומרקמים בפה מובטחת.
בליטר תבשיל פיאסטה יש כ - 300 גרם טופו מוקפץ עם פלפלים ובצל
- 8 טורטיות בעבודת יד / אורז אדום - ליטר (ניתן את שניהם)
- סלסת עגבניות פיקנטית - חצי ליטר
- סלסת תירס - חצי ליטר
- פריחולס (ממרח שעועית) - רבע ליטר
- גוואקמולה - חצי ליטר
- רצועות חסה - חצי ליטר
ניתן לבקש לא חריף/פיקנטי.
ניתן להזמין ללא טורטיות או ללא אורז.


טורטיות - קמח, שמן זית, מלח.
טופו מוקפץ - טופו, פלפל, בצל, שמן זית, קורנפלור, כמון, פפריקה מעושנת, שום, מלח.
אורז אדום - אורז, שמן, מלח, כמון, רסק עגבניות.
סלסת עגבניות - עגבניות טריות, בצל סגול, פלפל צ'ילי, שום, כוסברה, שמן זית, לימון, מלח
סלסת תירס - תירס, שעועית אדומה, בצל סגול, פלפל צ'ילי, כוסברה, כמון, מלח, לימון.
פריחולס - שעועית שחורה/מנומרת, בצל סגול, שום, פפריקה מעושנת, כוסברה, מלח.
גוואקמולה - אבוקדו, בצל סגול, עגבניה, שום, מלח, לימון.
להגיש קרבמיקרוגלהקפצה קלה במחבת עד לחימוםאורז אדום: חימום במיקרועוף - הקפצה קלה במחבת לחימום/במיקרוגל. אורז - במיקרוגל. טורטיות - במיקרוגל (לכסות במגבת)/בתנור (בנייר אלומיניום סגור). סלסות/גוואקמולה/פריחולס/חסה - להגיש קר
במקרראורז אדום: אחסון במקרר