תבשיל עשיר בחלבון מהצומח, בזכות שעועית בבישול איטי עם ירקות ברוטב עגבניות פיקנטי - ממש כמו הצ'ילי הקלאסי, רק בלי הבשר. מנה עם טעמים עמוקים והרבה נוכחות.
מושלם לצד אורז לבן או מגולגל בטורטייה טרייה תוצרת בית, כי לפעמים הכי כיף פשוט לאכול עם הידיים.
* ניתן להזמין 5 טורטיות בעבודת יד בתוספת של 15 שקלים. יש לציין זאת בהערות.


שעועית, עגבניות, בצל, גזר, סלרי, שום, רסק עגבניות, שמן זית, סילאן, אורגנו, כמון, מלח, פפריקה מעושנת, פלפל צ'ילי.
בסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמםאורז לבן: חימום במיקרובמידה שהוזמנו גם טורטיות - כדאי לחמם במיקרוגל כשהן עטופות במגבת
במקררבמקפיאאורז לבן: אחסון במקרר