עוגת דבש היא מאכל מתוק שמוגש לרוב בחגים, בעיקר בראש השנה.
העוגה עשויה מבסיס בצק עשיר בטעמים, המשלב קמח, ביצים, סוכר, שמן ותבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן ואגוז מוסקט. המרכיב המרכזי שנותן לעוגה את טעמה הייחודי, צבעה הכהה והמרקם הלחותי הוא כמובן הדבש, שהוא גם המרכיב החשוב ביותר.


עוגת דבר רגילה - דבש, קמח ,סוכר, קינמון, ציפור,ביצים שוקדים פרוסים.
עוגת דבש עם תפוחים -דבש, קמח ,סוכר, קינמון, ציפור,ביצים שוקדים פרוסים ותפוחי עץ.
עוגת דבש עם שטרויזל - דבש, קמח ,סוכר, קינמון, ציפור,ביצים ושטרוייזל.
להגיש בטמפ' החדרבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמם
במקררבמקפיא