טבחה בל-קרע
טבחה בל-קרע
קסם המטבח של מוטי

קסם המטבח של מוטי

שמי מוטי ואני בן העדה הטריפוליטאית. הבישול עבורי הוא הרבה יותר מתחביב – הוא דרך חיים. בכל תבשיל שאני מכין, אני מרגיש את השורשים שלי, את הזיכרונות מבית אמא וסבתא.
את החום של המשפחה שהתאספה סביב...

קראו עוד »

ימי המשלוחים תלויים בישוב

עוד מהמטבח של קסם המטבח של מוטי »

תיאור המנה:

טבחה בל-קרעה (דלעת) היא מנה חשובה במטבח הטריפולטאי 
את התבשיל הזה נהגו להכין עם עם כרעי עוף או עם בשר אדום.
לאחר מכן שודרג לפרגית (כרעיים ללא עצם) מאחר והעוף נוטה להתפרק בבישול ארוך ואיטי.
משהו בבישול האיטי, הבשר והדלעת המתקתקה משתלב כל כך יפה עם הקוסקוס 
בהחלט אחת הטבחות האהובות אצלנו.

תכולת מנה:

מנה של ליטר מכילה 250 גרם בקר או פרגית
מתאימה ל 2-3 סועדים.

אפשרויות לשינויים:

ניתן לבחור בין נתחי פרגית לבין ניתחי בקר שמנוניים.

יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.
כמות:
מינימום 1 פריטים
מרכיבים עיקריים:

דלעת, פרגית או בקר, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, שמן, שום, שעועית לבנה, תפוחי אדמה, בצל, מלח, פלפל.

הוראות חימום והגשה:

לחמם במיקרו.

הוראות אחסון והקפאה:

ניתן לשמור במקרר כ 4-5 ימים.

מנות נוספות מהמטבח של קסם המטבח של מוטי:

58227