כשגרתי בניו-יורק נחשפתי למטבח המקסיקני והתאהבתי. שילוב הטעמים, העומק שלהם, המרקמים, החריפות במידה הנכונה... והכול בגובה העיניים, שום דבר לא מתחכם, אבל כל ביס - תענוג.
אני מציעה לכם טעימה מהמטבח הנפלא הזה ב"פיאסטה המקסיקנית" - כל מה שצריך לארוחת פאהיטות בסגנון מקסיקני
מתאים לכ-4 סועדים.
מה עושים?
ממלאים את הטורטייה במה שרוצים - למשל... מורחים פריחולס או גוואקמולה (או גם וגם!), מוסיפים עוף / טופו ופלפלים, אורז, סלסה ורצועות חסה. מגלגלים ממש כמו לאפה ונותנים ביס של החלומות.
פצצת טעמים ומרקמים בפה מובטחת.
- 400 גרם עוף מוקפץ עם פלפלים ובצל בליטר / טופו
- 8 טורטיות בעבודת יד / אורז אדום - ליטר (או את שניהם)
- סלסת עגבניות פיקנטית - חצי ליטר
- סלסת תירס - חצי ליטר
- פריחולס (ממרח שעועית) - רבע ליטר
- גוואקמולה - חצי ליטר
- רצועות חסה - חצי ליטר
ניתן לבקש לא חריף/פיקנטי.
נא לציין אם רוצים עם עוף או טופו בהערות למנה


טורטיות - קמח, שמן זית, מלח.
עוף / טופו מוקפץ - רצועות חזה עוף, פלפל, בצל, שמן זית, כמון, פפריקה מעושנת, אורגנו, שום, מלח.
אורז אדום - אורז, רסק עגבניות, שמן, שום, מלח, כמון.
סלסת עגבניות - עגבניות טריות, בצל סגול, פלפל צ'ילי, שום, כוסברה, שמן זית, לימון, מלח.
סלסת תירס - תירס, שעועית אדומה, בצל סגול, פלפל צ'ילי, כוסברה, כמון, מלח, לימון.
פריחולס - שעועית שחורה/מנומרת, בצל סגול, שום, פפריקה מעושנת, כוסברה, מלח.
גוואקמולה - אבוקדו, בצל סגול, עגבניה, שום, מלח, לימון.
להגיש קרבמיקרוגלהקפצה קלה במחבת עד לחימוםעוף - הקפצה קלה במחבת לחימום/במיקרוגל. אורז - במיקרוגל. טורטיות - במיקרוגל (לכסות במגבת)/בתנור (בנייר אלומיניום סגור). סלסות/גוואקמולה/פריחולס/חסה - להגיש קר
במקרר