קציצות הבקר המסורתיות של "סבתי" של יום שישי ברוטב אדום עם אפונה, מאופיינות בטעמי בשר חזקים ותבלין בהרט
הקציצות הללו היו חלק בלתי נפרד מארוחת שישי בצהריים המסורתית אצל סבתי ז''ל, שהיינו זוללים לצד אורז או פתיתים, ומנגבים את הרוטב מהקערה עם חלה מתוקה.
את המתכון למדתי ממנה ישירות לפני שנים ובשנה האחרונה התמקצעתי בו בעצמי כדי לפנק את המשפחה בטעם המוכר והאהוב
מנה מכילה 4 קציצות. ניתן להזמין עם תוספת חצי ליטר אורז לבן


קציצות בקר, בצל, פירורי לחם, ביצה, מלח, פלפל, בהרט, רכז עגבניות, אפונה, מרק עוף, סוכר
במיקרוגלבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמםאורז לבן: חימום במיקרו
במקררבמקפיאאורז לבן: אחסון במקרר
מנה אגדית
זהר ד. | 02.06.2025