נתח עגל עסיסי מהשוקית (הכולל עצם עם מוח), מתבשל באיטיות ביין אורז, ציר, ירקות ושום, עם נגיעות של לימון וגרמולטה רעננה.
אוסובוקו הוא תבשיל איטלקי מסורתי שמקורו במילאנו, ונחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח הלומברדי. בגרסתו ביין אורז לבן הוא עדין ורענן יותר לעומת הגרסה האדומה, מה שהופך אותו למושלם לימי אביב או קיץ. השם "אוסובוקו" באיטלקית משמעותו "עצם עם חור" – בהתייחס לעצם המח של נתח השוקית, שהופכת לקרמית ועשירה בבישול הארוך.
מנה מכילה 4 יחידות


אוסובוקו בקר, בצל, גזר, סלרי, שאושינג, טימין, עלי דפנה, רוזמרין, סוכר חום, שום, לימון, אנשובי, עגבניות, שום, ציר עוף
בסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמם
במקררבמקפיא