אורז לבן שמתבשל לאט למשך זמן ארוך בציר ומתובל בג'ינג'ר, בצל ירוק, עשב לימון, סויה ושמן שומשום עד למרקם קטיפתי ורך עם כדורי עוף או בשר או דג מתובלים בעדינות. מנה עדינה, מחממת ולא חריפה (ניתן להוסיף חריפות בהגשה).
קונג'י הוא אחד המאכלים הביתיים והאהובים ביותר במטבח הסיני – אוכל של בוקר, של חורף, ושל “צריך משהו שיחזיק אותי”. בסין מגישים אותו לילדים, לחולים, ולמי שרוצה אוכל מנחם בלי עומס. הכדורים נוספו במהלך השנים כדי להפוך את המנה הצנועה לארוחה שלמה ומפנקת.
מנה פשוטה במראה, עמוקה בטעם – כזו שמרגישה כמו קערה שמישהו דאג לך בה במיוחד.
מנה מכילה 8 קציצות
אורז יסמין, סויה בהירה, שמן שומשום, ג'ינג'ר, חמאת קוקוס, עשב לימון, מלח, בצל ירוק
קציצות עוף: עוף, ביצים, פנקו, מלח, כמון, גרגרי כוסברה
קציצות בקר: בקר, ביצים, פנקו, מלח, כמון, גרגרי כוסברה
קציצות דג: דג קטפיש, פנקו, ביצים, בצל ירוק, מלח
במיקרוגלבסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקרר






