כרעי עוף עם תפוח אדמה בתנור ברוטב חרדל לימון
כרעי עוף עם תפוח אדמה בתנור ברוטב חרדל לימון
הטבח מסלוניקי

הטבח מסלוניקי

מגיל צעיר מאוד פיתחתי תשוקה ואהבה חזקה לבישול. נולדתי בעיר סלוניקי ביוון, בתחילת המאה שעברה הייתה יוון מרכז תרבויות ופילוסופיות קולינריות שונות. זו הסביבה שבה גדלה המשפחה שלי, בילדותי ביליתי הרבה...

קראו עוד »

ימי המשלוחים תלויים בישוב

עוד מהמטבח של הטבח מסלוניקי »

תיאור המנה:

כרע עוף עם תפוחי אדמה בתנור ברוטב חרדל-לימון, שילוב נהדר בין טעמים עשירים וטריים המתאימים לארוחה חגיגית או יומיומית. העוף בתנור, שמתובל באופן מסורתי בתבלינים כמו מלח ופלפל, מקבל רוטב עשיר וטעים המבוסס על חרדל ולימון. 

העוף צולל לתוך תערובת הרוטב, שמתפשטת גם על תפוחי האדמה בתנור. הרוטב עשוי משילוב של חרדל ולימון, שמעניק חומציות ורעננות. לעיתים מוסיפים גם דבש להענקת איזון בין החמימות לחמימות.

תפוחי האדמה בתנור מקבלים את הטעמים מהעוף והרוטב, ונכנסים לתהליך של צלייה איטית שמפיקה מהם טעם קרמלי וטעים. התוצאה היא מנה עשירה, עם שילוב מושלם בין פריכות העוף והרוטב הנפלא שמציף את תפוחי האדמה.

תכולת מנה:

כרע עוף+ תפוח אדמה

כמות:
מינימום 1 פריטים
מרכיבים עיקריים:

כרעיים עוף, תפוח אדמה, חרדל, לימון, מלח, פלפל, אורגנו

הוראות חימום והגשה:

לחמם במיקרו ל4-5 דקות או בתבנית בתנור ל-10-15 דקות

הוראות אחסון והקפאה:

במקרר או במקפיא

מנות נוספות מהמטבח של הטבח מסלוניקי:

אורז לבן 22 ₪
1 2 3 4 5
5
גירוס עם תחליף בשר 49 ₪
1 2 3 4 5
6
54474