כדורי בשר טחון (עוף/בקר/לבן) מעורבבים עם ירקות קצוצים דק ועטופים באורז דביק, מתובלים בסגנון מקומי עדין ומאודים.
כדורי הפנינים בגרסה המקומית משלבים את הרעיון הסיני העתיק של "פנינים מאודות" עם טעמים ישראליים – בצל, סלרי, גזר ותיבול של פלפל לבן וכמון. לכדורי הפנינים משודך רוטב טבילה בטעמים מתקתקים-מלוחים (ארוז בנפרד). השילוב יוצר מנה מחממת וביתית שמחברת בין מסורת סינית רחוקה למטבח שלנו כאן.
כדורי הפנינים הסיניים המקוריים היא מנה קלאסית שמקורה במחוז הוביי שבסין, שם קיבלה את שמה בזכות האורז הלבן שמזכיר פנינים נוצצות. המנה נהוגה בארוחות חגיגיות ומשפחתיות.
מנה מכילה 4 קציצות
בשר קצוץ (פרגית / בקר / לבן), בצל, שום, גזר, סלרי, תפו"א, ביצים, פנקו, אורז דביק, פלפל לבן, כמון, מלח
רוטב: סויה כהה ובהירה, רוטב צדפות, שום, ג'ינג'ר, מירין, דבש, סוכר חום, קורנפלור
במיקרוגלעדיף להוסיף בצד כוס עם מים בזמן החימום
במקררניתן להקפיא את כדורי הפנינים בלבד ללא הרוטב






