פילה סלמון עם לימון, טימין ובזיליקום היא מנה פשוטה אך מאוד טעימה, שמדגישה את הטעמים הטריים והארומטיים של המרכיבים.
המנה מתחילה עם פילה של דג סלמון, שמאופיין בטעם העשיר והעסיסי שלו. הפילה מתובל במלח ופלפל, ולאחר מכן נמרח עליו מיץ לימון טרי, שמעניק חמצמצות מרעננת שמשתלבת היטב עם הדג.
על הסלמון מפוזרים עלי טימין טרי ובזיליקום, שמביאים עימם ניחוחות עשירים ופיקנטיים. הטימין מוסיף עומק וטעם, בעוד הבזיליקום מביא רעננות ונגיעה של מתיקות.
המנה יכולה להיות מבושלת בדרכים שונות, כמו טיגון על מחבת, אפייה בתנור או בגריל, כאשר כל דרך מעניקה לסלמון מרקם וטעם שונים. האידיאלי הוא לבשל את הדג עד שהוא מתבשל אך עדיין נשאר עסיסי מבפנים.
מומלץ להגיש את המנה עם פרוסות לימון נוספות בצד, או עם סלט טרי, ירקות קלויים או אורז, כדי להשלים את הארוחה. התוצאה היא מנה קלילה, בריאה ומלאה בטעמים, שהיא מושלמת לכל ארוחה.
מנה במשקל של כ- 200 גרם


פילה סלמון, טימין, לימון, בזיליקום, מלח, פלפל שחור, שמן זית
בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות
במקרר