קציצות עם זיתים ברוטב אדום פיקנטי הן מנת אוכל עשירה ומלאה בטעמים. הקציצות עצמן עשויות מבשר בקר טחון, מעורבות בתבלינים כמו כמון, פפריקה, שום ועשבי תיבול טריים. הקציצות מעוצבות לכדורים או קציצות שטוחות, ומטוגנות עד שהן מקבלות צבע זהוב.
הרוטב האדום הפיקנטי עשוי מעגבניות מרוסקות, עם תוספות של צ'ילי חריף (אפשר גם בלי),סוכר (כדי לשבור קצת את החמיצות) בצל קצוץ, שום ותבלינים נוספים כמו אורגנו וזעתר. הזיתים מוסיפים לרוטב טעמים מלוחים ומעט חמוצים, והם מתבשלים יחד עם הקציצות כדי לספוג את כל הטעמים. המנה מוגשת בדרך כלל עם אורז, ומקשטים אותה עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה. זו מנה משביעה ומלאה בטעמים, שמביאה עמה את היתרונות של המטבח הביתי.
מנה מכילה 4 קציצות / ניתן להזמין עם חצי ליטר אורז
במתכון זה אפשר להוציא את הצ'ילי ובכך להפוך את המנה ללא חריפה או פיקנטית. (מנה שתתאים לכל המשפחה), ניתן לבקש ללא כוסברה
יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.

בשר טחון, בצל, פיטרוזיליה, כוסברה, סוכר, רוטב עגבניות ביתי, שום, אורגנו, זעתר, מלח, פלפל שחור, זיתים מגולענים.
לערבב עם הרוטב ולהגישבמיקרוגלבסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקרר