מג'דרה היא מנה מסורתית ופופולרית במטבח המזרח-תיכוני, שמבוססת על אורז ועדשים. את המג'דרה מכינים על ידי בישול עדשים עם אורז, בדרך כלל בתוספת בצל מטוגן, שמעניק למנה טעם עשיר ומיוחד.
הכנת המג'דרה מתחילה בבישול עדשים, כאשר לאחר מכן מוסיפים את האורז ומבשלים יחד עם תבלינים כמו מלח, כמון, ופפריקה. תהליך הבישול מבטיח מבטיח שהאורז והעדשים יספגו את הטעמים זה מזה. למג'דרה יש תוספת של בצל מטוגן , שמקנה למנה טעם מתקתק ופריך. הבצל המטוגן היטב עד שהוא משחים והופך לקריספי, והוא מפוזר על גבי המנה המוגשת. אצלנו בבית המג'דרה מוגשת עם סלט ירקות טריים או טחינה. המג'דרה נחשבת למנה משביעה ומזינה, שמספקת חלבון, פחמימות וסיבים תזונתיים.
את הבצל ניתן לקבל כחלק מהמנה או בצד כתוספת
יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.

עדשים, אורז, בצל, מלח, כמון, פפריקה
במיקרוגל
במקרר
מג׳דרה מנצחת
גלי ל. | 21.06.2025היה חסר תיבול
אורלי כ. | 21.06.2025מתאים למי שאוהב תיבול עדין
דניאלה ר. | 31.05.2025