פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות היא מנת פסטה פשוטה אך טעימה, שמשלבת בין מרקמים שונים וטעמים עשירים. המנה מתחילה עם פתיתים, שהם גרגרי פסטה קטנים, אני אוהב להוסיף להם גם איטריות דקות, מה שיוצר שילוב מעניין של טעמים ומרקמים.
במהלך הכנת המנה, מתחילים בטיגון בצל קצוץ בשמן זית עד שהוא מתרכך ומשחים קלות. לאחר מכן, מוסיפים שום קצוץ, ומבשלים אותו עד שהוא מפיץ את ניחוחו. בשלב זה, מוסיפים רוטב עגבניות מוכן, יחד עם תבלינים כמו מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום, כדי להעשיר את הטעמים.
לאחר שהרוטב מתבשל ומסמיך, מוסיפים את הפתיתים והאטריות הרותחות לתוך הרוטב, ומערבבים היטב כדי שהרוטב יעטוף את כל הפתיתים והאטריות. המנה מתבשלת יחד עוד כמה דקות, כך שהפתיתים סופגים את הטעמים של הרוטב.
מגישים את המנה חמה, מגישים עם מעט עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לקישוט. פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות היא מנה קלה ומהירה להכנה, שמתאימה לארוחת צהריים משפחתית או כנשנוש קל בכל שעה.


פתיתים, איטריות, שמן זית, רוטב עגבניות ביתי, שום, בזיליקום, מלח, פלפל שחור, בצל, שום, אורגנו
במיקרוגלבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקרר