פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות
פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות
חדש ביאמי! סבתא יוסי

חדש ביאמי! סבתא יוסי

האוכל של סבתא, ואחר כך של אמא, ליווה אותי כל חיי.
כשאני נזכר בטעמים שלהן, אני מיד מרגיש בבית – ריחות שממלאים את המטבח, קולות הסירים המבעבעים
וזמן משפחתי שלא הייתי מחליף בעד שום דבר. כל מנה שהן...

קראו עוד »

ימי המשלוחים תלויים בישוב

עוד מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי »

תיאור המנה:

פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות היא מנת פסטה פשוטה אך טעימה, שמשלבת בין מרקמים שונים וטעמים עשירים. המנה מתחילה עם פתיתים, שהם גרגרי פסטה קטנים, אני אוהב להוסיף להם גם איטריות דקות, מה שיוצר שילוב מעניין של טעמים ומרקמים.
במהלך הכנת המנה, מתחילים בטיגון בצל קצוץ בשמן זית עד שהוא מתרכך ומשחים קלות. לאחר מכן, מוסיפים שום קצוץ, ומבשלים אותו עד שהוא מפיץ את ניחוחו. בשלב זה, מוסיפים רוטב עגבניות מוכן, יחד עם תבלינים כמו מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום, כדי להעשיר את הטעמים.
לאחר שהרוטב מתבשל ומסמיך, מוסיפים את הפתיתים והאטריות הרותחות לתוך הרוטב, ומערבבים היטב כדי שהרוטב יעטוף את כל הפתיתים והאטריות. המנה מתבשלת יחד עוד כמה דקות, כך שהפתיתים סופגים את הטעמים של הרוטב.
מגישים את המנה חמה, מגישים עם מעט עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לקישוט. פתיתים עם איטריות ברוטב עגבניות היא מנה קלה ומהירה להכנה, שמתאימה לארוחת צהריים משפחתית או כנשנוש קל בכל שעה.

כמות:
מינימום 1 פריטים
מרכיבים עיקריים:

פתיתים, איטריות, שמן זית, רוטב עגבניות ביתי, שום, בזיליקום, מלח, פלפל שחור, בצל, שום, אורגנו

הוראות חימום והגשה:

במיקרוגלבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם

הוראות אחסון והקפאה:

במקרר

מנות נוספות מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי:

56173