תפוחי אדמה אפויים בתנור הם מנה קלאסית ופופולרית, שמציעה טעמים פשוטים אך נהדרים. המנה מתחילה עם תפוחי אדמה טריים, בדרך כלל בגודל בינוני עד גדול, שנבחרים בקפידה.
לפני האפייה, תפוחי האדמה מקולפים או משאירים את הקליפה (לפי העדפה אישית) ונחתכים לרבעים או לפרוסות, בהתאם למראה הרצוי. לאחר מכן, הם מתובלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, ולעיתים גם בתבלינים נוספים כמו פפריקה, רוזמרין או תימין, שמעניקים לתפוחי האדמה טעם עשיר ומגוון.
תפוחי האדמה מסודרים בתבנית אפייה בשכבה אחידה, ונכנסים לתנור שחומם מראש על טמפרטורה גבוהה (כ-200-220 מעלות צלזיוס). במהלך האפייה, הם מתביישים עד שהם מזהיבים, מתרככים מבפנים ומקבלים פריכות מבחוץ.
לאחר האפייה, תפוחי האדמה יכולים להיות מוגשים כצד למנות עיקריות כמו בשר, דגים או ירקות, או אפילו כארוחת צהריים קלה עם רוטב כמו טחינה או רוטב יוגורט.
התוצאה היא מנה פשוטה, אך עם טעם נהדר ומרקם שובה לב, שמספקת חוויית אכילה נוחה ומנחמת בכל ארוחה.


תפוחי אדמה, שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה, רוזמרין, תימין
בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות
במקררמומלץ לאכול ביום המשלוח
קריספיים וטעימים
גלי ל. | 21.06.2025