תפוחי אדמה אפויים וקריספיים בתנור
תפוחי אדמה אפויים וקריספיים בתנור
חדש ביאמי! סבתא יוסי

חדש ביאמי! סבתא יוסי

האוכל של סבתא, ואחר כך של אמא, ליווה אותי כל חיי.
כשאני נזכר בטעמים שלהן, אני מיד מרגיש בבית – ריחות שממלאים את המטבח, קולות הסירים המבעבעים
וזמן משפחתי שלא הייתי מחליף בעד שום דבר. כל מנה שהן...

קראו עוד »

ימי המשלוחים תלויים בישוב

עוד מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי »

תיאור המנה:

תפוחי אדמה אפויים בתנור הם מנה קלאסית ופופולרית, שמציעה טעמים פשוטים אך נהדרים. המנה מתחילה עם תפוחי אדמה טריים, בדרך כלל בגודל בינוני עד גדול, שנבחרים בקפידה.
לפני האפייה, תפוחי האדמה מקולפים או משאירים את הקליפה (לפי העדפה אישית) ונחתכים לרבעים או לפרוסות, בהתאם למראה הרצוי. לאחר מכן, הם מתובלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור, ולעיתים גם בתבלינים נוספים כמו פפריקה, רוזמרין או תימין, שמעניקים לתפוחי האדמה טעם עשיר ומגוון.
תפוחי האדמה מסודרים בתבנית אפייה בשכבה אחידה, ונכנסים לתנור שחומם מראש על טמפרטורה גבוהה (כ-200-220 מעלות צלזיוס). במהלך האפייה, הם מתביישים עד שהם מזהיבים, מתרככים מבפנים ומקבלים פריכות מבחוץ.
לאחר האפייה, תפוחי האדמה יכולים להיות מוגשים כצד למנות עיקריות כמו בשר, דגים או ירקות, או אפילו כארוחת צהריים קלה עם רוטב כמו טחינה או רוטב יוגורט.
התוצאה היא מנה פשוטה, אך עם טעם נהדר ומרקם שובה לב, שמספקת חוויית אכילה נוחה ומנחמת בכל ארוחה.

** לא מכיל גלוטן עד רמת התבלינים, כלים נקיים ואריזה נפרדת (הסביבה אינה סטרילית מגלוטן)

כמות:
מינימום 1 פריטים
מרכיבים עיקריים:

תפוחי אדמה, שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה, רוזמרין, תימין

הוראות חימום והגשה:

בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות

הוראות אחסון והקפאה:

במקררמומלץ לאכול ביום המשלוח

מנות נוספות מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי:

חוות דעת לקוחות

גלי ל.
1 2 3 4 5
דירוג כללי: 5

קריספיים וטעימים

גלי ל. | 21.06.2025
56165