המוסקה היא מנה קלאסית במטבח היווני. היא מורכבת משכבות של ירקות ובשר קצוץ, הכול מצופה ברוטב בשמל ומתבשל בתנור עד שהשטח העליון קרמי וזהוב. המוסקה מוגשת חם ומשמשת בארוחות משפחתיות כמנה עיקרית וגם באירועים המוסקה היא בחירה מושלמת לאלו שמעוניינים ליהנות מטעם היווני מסורתי ומשגע, והוא מתאים גם כשף בשולחן ראשון וגם כארוחה טעימה לבד.
במוסקה הצמחוני מחליפים את הבשר עם בשר טחון צמחוני ובבשמל משתמשים חלב סויה.
תבנית 19*26
עגבניות, מלח, פלפל, תחליף בשר טחון, גבינה , חצילים, תפוח אדמה, חלב סויה, קמח
להגיש בטמפ' החדר, בתנור המחומם על 180 מעלות לכ-10 דק', במידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמם
בקירור, ניתן להקפיא