דג סלמון על מצע של כרישה ובטטה ומצופה במגוון פיצוחים הוא מנה מאוד מיוחדת ומרשימה.
המנה מתחילה עם פילה של דג סלמון, שמכיל טעמים עשירים ועסיסיים. הסלמון מתובל בתבלינים כמו מלח, פלפל בתוספת של דבש וסויה כדי להדגיש את הטעם.
המצע של המנה כולל כרישה, שחותכים לפרוסות ומבשלים עד שהיא רכה ומתקתקה. הבטטה, בצבעה הכתום העז, יכולה קלויה, ומוסיפה מתיקות ועושר למנה. השילוב של הכרישה והבטטה יוצר בסיס טעים ומאוזן עבור הסלמון.
החלק המיוחד במנה הוא הציפוי של פיצוחים, כמו אגוזי לוז, שקדים או פיסטוקים קצוצים. הפיצוחים מצורפים לדג לאחר שהוא מבושל, ומשדרגים את המנה עם פריכות ועם טעמים נוספים.
המנה מתאימה להגשה עם רוטב קל, כמו רוטב לימון ושום, או עם שמן זית, כדי להדגיש את הטעמים. התוצאה היא מנה צבעונית, מזינה וטעימה, שמשלבת טעמים מגוונים, המשאירים רושם על כל סועד. מתאימה גם לארועים חגיגיים
מנה במשקל של כ- 200 גרם


דג סלמון, בטטה, כרישה, סויה, מלח, פלפל שחור, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פיסטוק, שקדים, דבש, לימון, שום, שמן זית
בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות
במקרר