פילה סלמון עם פיצוחים על מצע של בטטה וכרישה
פילה סלמון עם פיצוחים על מצע של בטטה וכרישה
חדש ביאמי! סבתא יוסי

חדש ביאמי! סבתא יוסי

האוכל של סבתא, ואחר כך של אמא, ליווה אותי כל חיי.
כשאני נזכר בטעמים שלהן, אני מיד מרגיש בבית – ריחות שממלאים את המטבח, קולות הסירים המבעבעים
וזמן משפחתי שלא הייתי מחליף בעד שום דבר. כל מנה שהן...

קראו עוד »

ימי המשלוחים תלויים בישוב

עוד מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי »

תיאור המנה:

דג סלמון על מצע של כרישה ובטטה ומצופה במגוון פיצוחים הוא מנה מאוד מיוחדת ומרשימה.
המנה מתחילה עם פילה של דג סלמון, שמכיל טעמים עשירים ועסיסיים. הסלמון מתובל בתבלינים כמו מלח, פלפל בתוספת של דבש וסויה כדי להדגיש את הטעם.
המצע של המנה כולל כרישה, שחותכים לפרוסות ומבשלים עד שהיא רכה ומתקתקה. הבטטה, בצבעה הכתום העז, יכולה קלויה, ומוסיפה מתיקות ועושר למנה. השילוב של הכרישה והבטטה יוצר בסיס טעים ומאוזן עבור הסלמון.
החלק המיוחד במנה הוא הציפוי של פיצוחים, כמו אגוזי לוז, שקדים או פיסטוקים קצוצים. הפיצוחים מצורפים לדג לאחר שהוא מבושל, ומשדרגים את המנה עם פריכות ועם טעמים נוספים.
המנה מתאימה להגשה עם רוטב קל, כמו רוטב לימון ושום, או עם שמן זית, כדי להדגיש את הטעמים. התוצאה היא מנה צבעונית, מזינה וטעימה, שמשלבת טעמים מגוונים, המשאירים רושם על כל סועד. מתאימה גם לארועים חגיגיים

תכולת מנה:

מנה במשקל של כ- 200 גרם

כמות:
מינימום 2 פריטים
מרכיבים עיקריים:

דג סלמון, בטטה, כרישה, סויה, מלח, פלפל שחור, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, פיסטוק, שקדים, דבש, לימון, שום, שמן זית

הוראות חימום והגשה:

בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות

הוראות אחסון והקפאה:

במקרר

מנות נוספות מהמטבח של חדש ביאמי! סבתא יוסי:

56159