מרק בצל הוא מנת אוכל קלאסית ומנחמת, שמקורה במטבח הצרפתי. מדובר במרק עשיר ומלא טעמים, שמכין מהמעטפת הבסיסית של בצל, שמבושל לאט עד שהוא מתמוסס והופך למתוק ורך.
בבסיס המרק נמצא בצל קצוץ, המוקפץ בשמן זית עד שהוא מקבל צבע זהוב כהה. התהליך הזה לוקח זמן ונעשה באהבה ובסבלנות, אך הוא חיוני כדי להוציא את המתיקות הטבעית של הבצל. לאחר מכן, מוסיפים ציר מרק ירקות, יין לבן שמעשירים את הטעמים.
המרק מתובל במלח, פלפל, ובתבלינים נוספים כמו טימין ועלי דפנה, שמוסיפים עומק נוסף. לאחר בישול ממושך, המרק הופך סמיך ועשיר.
מרק בצל הוא מנה נפלאה לחורף, שמספקת חום ונחמה בקיצור, חוויה טעמים עשירה ומספקת.


בצל, חמאה, ציר מרק ירקות, יין לבן, מלח, פלפל שחור, עלי דפנה, טימין
במיקרוגלבסיר על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקרר