סלט בורגול תורכי עם עדשים הוא מנה צמחונית טעימה ומזינה, המשלבת את הטעמים העשירים של הבורגול והעדשים עם ירקות טריים.
הבורגול, שהוא גרגירי חיטה מבושלים, מעניק מרקם מעניין ועשיר לסלט. הוא מבושל עד שהוא רך אך עדיין נשאר גרגירי, ואז מתובל עם עדשים מבושלות, שמוסיפות טקסטורה נוספת ומעניקות לסלט חלבון צמחי.
הסלט מכיל גם ירקות קצוצים כמו עגבניות, מלפפונים, בצל סגול ופטרוזיליה טרייה, שמוסיפים רעננות, צבע ומרקם. אני מוסיף גם גרגרי חומוס, שמעשירים את הטעם והמרקם של המנה.
הרוטב לסלט מורכב מיסוד של , ממרח פלפלים ביתי, שמן זית, מיץ לימון, שום ותבלינים כמו נענע, כמון, שמוסיפים נופך מזרחי נעים לסלט. הרוטב מעניק לסלט רעננות ומאזן את העושר של הבורגול והעדשים.
סלט בורגול תורכי עם עדשים הוא מנה מזינה, צבעונית ומרשימה, המתאימה לארוחות צהריים או ערב קלילות. הוא יכול להיות מוגש לבדו או כתוספת לבשר או דגים.


עדשים, בורגול, עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, פלפל בשלל צבעים, ממרח פלפלים, שמן זית, כמון, שום כתוש, מלח, פלפל שחור, נענע, כמון, גרגרי חומוס,
להגיש בטמפ' החדרלהגיש קר
במקרר