סמבוסק הוא מאפה מסורתי מהמטבח המזרח-תיכוני, שמוכר בעשירותו ובמילוי הטעים שלו. מדובר בכיסוני בצק מטוגנים, וממולאים בבשר.
הבצק של הסמבוסק עשוי מקמח, מים, שמן ומעט מלח, והוא מעובד עד שהוא חלק ורך. לאחר מכן, הבצק נרדד לעלה דק, ממנו חותכים עיגולים או ריבועים.
מילוי הבשר כולל בשר בקר טחון שמתובל בתבלינים שונים כמו קינמון, פפריקה ועלי סלרי קצוצים. הבשר מבושל עד שהוא מתרכך, ולאחר מכן ממולא בבצק.
לאחר המילוי, הסמבוסק מקופל לצורת חצי ירח, ואז מטוגן בשמן חם עד שהוא מזהיב וקריספי.
הסמבוסק מוגש חם, עם רטבים כמו טחינה או רוטב חריף בצד וסלט ירקות. הוא מהווה מנת נשנוש מצוינת או תוספת לארוחה, ומומלץ לכל מי שאוהב אוכל טעים ומנחם.
אפשר להוריד את הקינמון
יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.

קמח, שמן, מלח, פלפל שחור, בשר טחון, קינמון, פפריקה, סלרי
להגיש בטמפ' החדרבתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקותבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמם
במקררבמקפיא