פאי רועים הוא מנה מסורתית מהמטבח הבריטי, המשלבת בין טעמים עזים למרקמים עשירים. המנה מורכבת משכבת בשר בקר טחון, שמתבשל עם ירקות כמו גזר, בצל, אפונה ותפוחי אדמה, ומעורבב עם תבלינים כמו מלח, פלפל, רוזמרין ותימין.
לאחר שהבשר והירקות מבושלים יחד, התערובת מועברת לתבנית ואחריה מכסים בשכבת פירה תפוחי אדמה קרמית. הפירה מתובל בשמן זית ומעט מלח, מה שמוסיף לו טעם עשיר ומענג.
לאחר מכן, הפאי נאפה בתנור עד שהפירה מקבל צבע זהוב-כהה ומעט קריספי בחלקו העליון. בתום האפייה, הפאי חם, מזמין ומוכן להגשה. הוא מוגש עם סלט ירקות או רוטב חריף בצד, והמנה מספקת חווית אכילה משביעה ונעימה, עם שילוב של טעמים מתוקים ומלוחים.
תבנית אינגלישקייק ל-3-4 סועדים


תפוחי אדמה, אפונה, גזר, בשר טחון, שמן זית, מחמאה,בצל, מלח, פלפל שחור, רוזמרין, תימין, שמן צמחי
בתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות
במקרר