רוטב הבולונז עשוי מתערובת של בשר בקר טחון יחד עם ירקות קצוצים כגון, בצל, גזר וקישוא, שמטוגנים יחד עד שהם רכים. לאחר מכן, מוסיפים עגבניות קצוצות ורסק עגבניות, יחד עם תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. הרוטב מתבשל במשך זמן מה, מה שמאפשר לטעמים להתמזג ולהתפתח, מה שהופך אותו לעמוק ומספק.
פסטה בולונז היא אחת המנות האיטלקיות הקלאסיות והאהובות ביותר, המציעה שילוב עשיר של טעמים ומרקמים. המנה מגיעה עם ספגטי , המוגשת בנפרד עם רוטב בולונז סמיך ועשיר.
הפסטה מבושלת בנפרד עד שהיא רכה אבל עדיין אל דנטה, ולאחר מכן משולבת עם רוטב הבולונז, כך שהרוטב עוטף את הפסטה בצורה מושלמת.
פסטה בולונז היא מנה מנחמת ומזינה, שמתאימה לארוחות משפחתיות וערבים חגיגיים כאחד. השילוב של הפסטה והבשר עם הרוטב העשיר יוצר חוויה קולינרית מספקת ומענגת.
חצי ליטר רוטב בולונז / חצי ליטר רוטב בולונז+ ליטר פסטה
אפשר לשנות לפסטה פנה
יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.

בשר בקר טחון, בצל, גזר, קישוא, רוטב עגבניות ביתי, בזיליקום, טימין, אורגנו, מלח, פלפל שחור, פסטה, שמן זית,
בסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעםהקפצה קלה במחבת עד לחימוםבמידה ועבר הקפאה, יש להפשיר במקרר ולחמםפסטה: לחמם במים רותחים מספר דקות או במיקרו ולערבב עם הרוטב / ניתן לערבב עם הרוטב ולחמם במיקרו/ על הגז
במקררבמקפיאניתן להקפיא את הרוטב בלבד ולהפשיר במקרר ערב לפניפסטה: אחסון במקרר