פסטה ברוטב עגבניות ביתי היא מנה קלאסית ואהובה, המציעה שילוב של טעמים עשירים ופשטות בהכנה. המנה יכולה לשמש כתוספת או כמנה עיקרית והיא מתאימה לכל הזדמנות.
הבסיס של המנה כולל פסטה, ספגטי, או פנה. את הפסטה מבשלים במים רותחים עם מעט מלח עד שהיא רכה אך עדיין אל דנטה.
הרוטב עשוי מעגבניות טריות, שמבושלות יחד עם בצל קצוץ ושום קצוץ, המוסיפים טעם עשיר. את הבצל מטגנים בשמן זית עד שהוא שקוף, ולאחר מכן מוסיפים את השום ומטגנים עד שהוא מתרכך. לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות ומביאים את התערובת לרתיחה, ואז מבשלים על חום נמוך כדי לאפשר לטעמים להתמזג. ואז מוסיפים לתערובת גם תבלינים כמו מלח, פלפל, סוכר (כדי לאזן את החמיצות של העגבניות), ואפילו עשבי תיבול כמו אורגנו, בזיליקום או טימין.
לאחר שהרוטב התבשל והסמיך, מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב ומערבבים היטב כך שכל הפסטה מצופה ברוטב.
פסטה ברוטב עגבניות ביתי היא לא רק טעימה אלא גם מזינה, והיא יכולה להיות מוגשת עם גבינת פרמזן מגוררת מעל או עם שמן זית כתוספת. המנה מציעה חווית אוכל נוחה ואותנטית, ומומלצת לכל חובבי הפסטה והמטבח האיטלקי.


פסטה, מלח, שמן זית, רוטב עגבניות ביתי, שום, סוכר, פלפל שחור, בזיליקום, טימין, אורגנו
במיקרוגלבסיר עם 2-3 כפות מים, על אש בינונית עד לבעבוע, לערבב מדי פעם
במקרר
רוטב עדין וטעים, כולם אהבו.
גלי ל. | 21.06.2025הרבה מאוד שום
אנונימי | 11.06.2025