מטבוחה היא מנה מסורתית מהמטבח הים-תיכוני, המוכרת במיוחד במטבח המרוקאי והישראלי. מדובר ברוטב עגבניות עשיר, שמתבשל במשך שעות, ובעל טעמים עמוקים ומרעננים.
המנה מתחילה עם עגבניות טריות, שנחתכות לקוביות ומבושלות בסיר עם שמן זית. בכדי להעשיר את הטעמים, מוסיפים תבלינים כמו כמון, פפריקה, מלח ופלפל, ולעיתים גם חריף, תלוי בהעדפה האישית.
כחלק מהכנת המטבוחה, מוסיפים פלפלים חריפים, שמעניקים טעם נוסף ועמוק למנה. התוצאה היא רוטב סמיך, אדום ומתובל, שמרוכז בטעמים.
לאחר שהרוטב מתבשל ומסמיך, הוא מוגש בדרך כלל חם, ולעיתים עם ביצים קשות או ביצי עין המונחות מעל, שמוסיפות עוד טעם ומרקם.
מטבוחה היא מנה מזינה, שמושלמת כמריחה על לחם, כתוספת לצד מנות עיקריות, או אפילו כנשנוש עם חלה. היא מתאימה לארוחות בכל זמן ביום, והטעמים שלה מצליחים להעביר את החום והאהבה של המטבח המסורתי.


עגבניות, , שום, פלפל ירוק חריף, שמן קנולה, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה, צ'ילי חריף
להגיש קר
במקרר