טחינה ירוקה היא מנת סלט או רוטב עשירה ובריאה, שמביאה עמה טעמים מרעננים וניחוחות של עשבי תיבול. המנה מבוססת על טחינה, שהיא משחה המופקת משומשום טחון, ומוסיפה לה ירקות ירוקים ועשבי תיבול טריים.
הבסיס של הטחינה הירוקה הוא טחינה גולמית, שמעליה מוסיפים מיץ לימון, מים, שום קצוץ, מלח ופלפל. כדי להעניק לטחינה את צבעה הירוק, מוסיפים עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק. העשבים טחונים יחד עם הטחינה, מה שנותן לתערובת צבע מרהיב וטעם רענן.
טחינה ירוקה יכולה לשמש כרוטב לסלטים, כרוטב לדגים או בשרים, או כממרח על לחם ופיתות. היא גם מתאימה כנשנוש עם ירקות טריים כמו גזר, מלפפון או סלרי.
המנה היא לא רק טעימה, אלא גם מזינה, שכן הטחינה מכילה חלבון, סידן ושומנים בריאים, בעוד שהעשבים מוסיפים ויטמינים ומינרלים. טחינה ירוקה היא תוספת נפלאה לכל ארוחה, שמביאה עמה צבע וטעם, לצד יתרונות תזונתיים.
אפשר להוריד את הכוסברה או הבצל ירוק / ניתן לבקש טחינה לבנה
יש לציין את הבחירה ב"הערות למנה" בעגלת הקניות.

טחינה גולמית, שום, לימון, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק
להגיש קר
במקרר
טרפנו ברגע. טעים מאוד!
ניתאי ג. | 16.06.2025