סלט כרובית הוא מנה צבעונית ורעננה, המציעה טעמים מרעננים ומרקמים מעניינים. הכנת סלט זה מתחילה בכרובית, טרייה וקלויה.
חותכים חלק מהכרובית לפרחים קטנים ומניחים אותם בתנור עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, עד שהם מתרככים ומשחימים קלות. הקלייה מוסיפה טעם מעושן ומאוד נעים לכרובית.
לאחר מכן, מכינים את תערובת הסלט, הכוללת מגוון של ירקות כמו עגבניות קצוצות, מלפפונים, בצל סגול, גזר מגורר ופטרוזיליה קצוצה וכמובן כרובית חיה. השילוב בין הכרובית לירקות מוסיף צבעוניות ורעננות למנה.
בתוספת לתערובת, אני מכין רוטב טעים ומרענן, על בסיס שמן זית, מיץ לימון, מלח, ופלפל, וגם קצת שום קצוץ וחרדל, להוספת טעמים.
בסופו של דבר, מערבבים את הכרובית והירקות עם הרוטב, ומגישים את הסלט חם או בטמפ' חדר. סלט כרובית הוא מנה בריאה, קלה להכנה, שמתאימה לארוחה קלה, לצד בשר או דגים, או פשוט כנשנוש טעים.


כרובית, שמן זית, מלח, פלפל שחור, עגבניה, מלפפון, בצל סגול, גזר, פטרוזייה, חמוציות, לימון, דבש, שום, חרדל
להגיש בטמפ' החדרלהגיש קר
במקרר