עוגת סביח היא מנה ייחודית ומנחמת, המשלבת את הטעמים האהובים של סביח בצורה של עוגה. מדובר בעוגה מלוחה, שהופכת את רכיבי הסביח המסורתיים למרכיבים עיקריים במנה חדשה ומפתיעה.
הבסיס של עוגת הסביח עשוי מתערובת של תפוחי אדמה מרוסקים, שמוסיפים להם תיבול כמו עמבה, מלח, פלפל, כמון ופפריקה. התפוחי אדמה מעניקים לעוגה מרקם רך ונעים.
בין השכבות של העוגה משלבים את חומרי הסביח המסורתיים, כמו חצילים קלויים, טחינה, ביצים קשות, ועלי פטרוזיליה קצוצים. החצילים מוסיפים טעם מעושן ומרקם רך, בעוד שטחינה מספקת את הקרמיות הנדרשת.
לאחר שהעוגה מוכנה, היא "נאפית" בתנור עד שהיא משחימה ויוצרת שכבת קרום פריכה בחוץ, תוך שמירה על רכותה בפנים.
עוגת סביח יכולה להיות מוגשת חמה או בטמפרטורת חדר, וניתן לקחת מנה משודרגת עם סלט ירקות רענן וטחינה בצד. מדובר במנה שמצליחה לשלב בין המסורת לחדשנות, ומציעה חוויה טעימה ומיוחדת לכל אוהבי הסביח.
תבנית אינגלישקייק ל- 3-4 סועדים / ניתן להזמין עם ליטר סלט ירקות+ רבע ליטר טחינה


תפוחי אדמה, חציל, ביצה קשה, טחינה, עמבה, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה
סלט ירקות- עגבנייה, מלפפון, פלפל, בצל לבן, פטרוזיליה
להגיש בטמפ' החדרבתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו למספר דקות
במקרר
טעים. אפשר היה להספיג קצת יותר את החצילים אחרי הטיגון
דניאלה ר. | 31.05.2025