פשטידת תרד חלבית היא מנה טעימה, מזינה וקלה להכנה, המציעה שילוב נהדר של טעמים ומרקמים. פשטידה זו מתאימה לארוחות צהריים, ערב או כנשנוש, והיא מצוינת גם לאירוח.
הבסיס של הפשטידה כולל תרד טרי, שמבושל עד שהוא רך. התרד קוצץ לקוביות קטנות, כך שהוא משתלב היטב בתערובת. יחד עם התרד, מוסיפים גם בצל קצוץ, שמטוגן עד שהוא מזהיב ומוסיף מתיקות ועומק טעמים.
למלית הפשטידה מוסיפים ביצים, שמקשרות את הרכיבים יחד, וגבינות שונות כמו גבינת פטה, גבינת מוצרלה וגבינת פרמזן, שמוסיפות קרמיות ועושר להענקת מרקם עשיר יותר.
התערובת מתובלת במלח, פלפל ושום קצוץ, ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה או טימין, שמוסיפים רעננות וטעמים נוספים.
התערובת מועברת לתבנית ומשטחים אותה לשכבה אחידה. פשטידת התרד נאפית בתנור עד שהיא מקבלת צבע זהוב ומעט פריכה מהחוץ, בעוד שהפנים נשאר רך ומלא בטעמים.
פשטידת תרד חלבית מצוינת חמה או בטמפרטורת החדר, והיא יכולה לשמש כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית לצד סלט רענן. השילוב של התרד עם הגבינות יוצר חוויה קולינרית מהנה ומספקת.
תבנית 19*26


תרד, בצל, ביצים, גבינת פטה, גבינת מוצרלה, גבינת פרמז'ן, מלח, פלפל שחור, שום, פטרוזיליה, טימין
להגיש בטמפ' החדרבתנור מחומם מראש על 180 מעלות טורבו ומכוסה למספר דקות
במקררבמקפיא